Премиерът Бойко Борисов съзря провокация в заявките за вдигане на цените

...
Премиерът Бойко Борисов съзря провокация в заявките за вдигане на цените
Коментари Харесай

Борисов поиска прокурор за тецовете, които напират за по-скъпо парно

Премиерът Бойко Борисов съзря провокация в заявките за повдигане на цените на парното и топлата вода. По време на ревизия на автомагистрала " Хемус " той изрази отвращение от " няколко частни теца, на Ковачки ", които напират за покачвания, и съобщи, че прокуратурата и Министерство на вътрешните работи би трябвало да се намесят.

Всъщост всички огромни снабдители на топлинна сила са подали в Комисията за енергийно и  водно контролиране за повишаване на цените от 1 юли, в това число и " Топлофикация София ", която не е частно дружество, а е благосъстоятелност на Столичната община. Борисов се усети и разясни, че кметицата Йорданка Фандъкова е споделила, че няма да има повишаване на парното. Шефът на КЕВР Иванов също успокоил премиера, че регулаторът няма да допусне  повдигане на цени на парното и топлата вода. 

Експерти на придвижването " Изправи се " на някогашния омбудсман Мая Манолова откриха, че топлофикациите а внесли документи в енергийната комисия, с които " обосновават " нараствания на цените. Печалният връх е на предприятието във Велико Търново, което претендира за над 150% скок на цената.

" Поскъпване на парното и топлата вода от юли няма да има, съобщи през днешния ден ръководителят на КЕВР Иван Иванов. „ Искам изрично да заявя, че всевъзможни претенции за идно нарастване на цената на топлинната сила са напълно неоснователни. КЕВР няма да разреши нарастване, изключително след значителното понижение на цената на природния газ, който въздейства най-силно върху цената на топлинната сила “, разясни проф. Иванов.

„ Мога да заявя, че цената на парното отопление през новия отоплителен сезон ще бъде по-ниска от цената през миналия отоплителен сезон “, увери ръководителят на енергийния регулатор. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР